Internationale Dansstage Geraardsbergen

van 6 tot 11 juli 2020

Peter

Internationale Dansstage Geraardsbergen

van 6 tot 11 juli 2020

Audrey

Internationale Dansstage Geraardsbergen

van 6 tot 11 juli 2020

Olga
 
 

Biografie

De Internationale Dansstage Geraardsbergen in georganiseerd door Peter Lancksweerdt, professionele danser in het Royal Winnipeg Ballet in Canada, en Olga Petiteau, professionele danseres en lerares in het Atlantic Ballet Theater of Canada. Het team wordt aangevuld door gastleraressen Anette Antal, professionele danseres bij het Norwegian National Ballet, en Audrey Boccara, professionele danseres en lerares in het Citie Ballet van Edmonton, Canada. De docenten zijn niet allemaal Nederlandstalig. Een deel van de lessen zal dus in het Frans en/of Engels gegeven worden. Een basiskennis van deze talen is dus handig maar niet noodzakelijk.

Anette Antal

Anette PortraitAnette Antal, Ballet Graz

Anette werd opgeleid aan de Norwegian National Ballet School en de Oslo National Academy of Arts. Ze is momenteel actief bij het Ballet Graz in Oostenrijk. Ze danste ook al enkele jaren voor het Norwegian National Ballet. Eerder werkte ze in het Ballet Koblenz waar ze onder meer danste in Henrik Ibsen's Dollhouse (versie Cathy Marston). In 2014 werkte ze ook als soliste bij Ballet Cymru in Wales waar ze Belle uit Belle en het Beest danste. Ze was eveneens soliste in het Vienna Festival Ballet waar ze Carabosse uit het ballet Dorenroosje danste en was actief als gastsoliste in de Opera van Nordfjord als de Suikerfee uit De Notenkraker. Tijdens haar opleiding danste ze ook al in verschillende producties van het Norwegian National Ballet.

Olga Petiteau

Olga faceOlga Petiteau, Atlantic Ballet Canada

Olga studeerde dans aan de Academie Americaine de Danse de Paris in Frankrijk. Ze was in 2007 een van de finalistes van de Youth America Grand Prix in New York. In 2009 begon ze haar professionele carrière in het Ballet Cymru in Wales waar ze onder andere hoofdrollen danste zoals Giselle en Belle uit Belle en het Beest. In 2012 danste Olga als gast-danseres de rol van Swanhilda uit het ballet Coppelia bij het Vienna Festival Ballet. Ze danste eveneens bij Les Ballets Classiques de Paris in de producties van het Zwanenmeer en de Notenkraker. Sinds september 2013 is ze danseres bij het Atlantic Ballet Theater of Canada waar ze momenteel de hoofdrol Edith Piaf danst in het ballet Piaf. Olga is een van de oprichtsters van de Internationale Dansstage Geraardsbergen.

Richard Read

Rich Head kopieRichard Read, Ex-principal English Youth Ballet

Richard Read was een principal-danser, artiest en choreograaf bij het English Youth Ballet (2013-2017). Hij danste vele rollen voor het gezelschap inclusief Siegfried (Het Zwanenmeer), Hilarion (Giselle), De Prins (De Notenkraker), Franz (Coppelia), Prince Florimund (Doornroosje) en de Principal in Etudes. Hij heeft ook veel jonge dansers geholpen om mee te doen aan deze producties en danste ook vaak voor liefdadigheidswerkprojecten in ziekenhuizen.
Richard werd in Watford (VK) geboren en studeerde aan de Central School of Ballet in Londen waar hij een diploma als Professioneel Danser ontving met onderscheiding. Hij ging daarna aan de slag voor het Vienna Festival Ballet waar hij in vele producties meedanste. In 2008 ging hij naar het Ballet Cymru in Wales en nam er deel aan de creatie en uitvoering van verschillende nieuwe producties zoals “Beauty and the Beast”, “How Green was my Valley” en “Under Milkwood”. De laatste jaren is Richard naar Canada verhuist en heeft van lesgeven een prioriteit gemaakt. Hij choreografeert ook met als doel creatieve en doelbewuste werken te maken.

Peter Lancksweerdt

Afbeeldingsresultaat voor peter lancksweerdtPeter Lancksweerdt, Royal Winnipeg Ballet

Peter begon te dansen aan de Kunstacademie van Geraardsbergen. In 2004 ging hij dansen in de Koninklijke Balletschool van Antwerpen waarna hij, in 2008, zijn studies verder zette aan het Conservatoire National Superieur de Musique et de danse de Paris in Frankrijk. Hij danste er onder meer Romeo uit Romeo en Juliette, en de mannelijke hoofdrol in het ballet Etudes. In augustus 2014 starte hij als professioneel danser bij het Atlantic Ballet Theater of Canada waar hij onder andere de Cavalier uit de Notenkraker, de Nar in het ballet King Lear, Raoul in het Ballet Phantom of the Opera en Don José in Carmen danste. Sinds juli 2017 danst hij voor het Royal Winnipeg Ballet in Canada en danst er in producties als De Notenkraker, Doornroosje en Carmina Burana. Hij danste ook de rol Quincey Morris in Dracula en Tybalt in Romeo en Juliet. Peter is een van de oprichters van de Internationale Dansstage Geraardsbergen.

In samenwerking met

Stedelijke Kunstacademie Geraardsbergen

Bezoek onze Facebook pagina

* Laatste Update *

De stage 2020 is vanaf heden volzet.

Internationaal Balletgala Geraardsbergen op 27 juni 2020 is geannuleerd wegens het Coronavirus. Er is een nieuwe datum op 26 juni 2021. Reservaties blijven geldig voor volgend jaar. De tickets voor 2020 kunnen ook nog terugbetaald worden indien u dat wenst, contacteer ons hiervoor.

Administratie

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account