Internationale Dansstage Geraardsbergen

van 6 tot 11 juli 2020

Peter

Internationale Dansstage Geraardsbergen

van 6 tot 11 juli 2020

Audrey

Internationale Dansstage Geraardsbergen

van 6 tot 11 juli 2020

Olga
 
 

Lessen

 

- Conditioning

Deze les bereid u voor op een klassieke dansles door te werken aan de spieren die een balletdanser het meeste nodig heeft. Er wordt gewerkt aan uw lenigheid, kracht en uithouding. Vele oefeningen zijn op de grond, dus een yogamatje kan hier wel van pas komen. Deze les is de perfecte opwarmer voor een dag vol dans.

 

- Ballet

Deze eeuwenoude vorm van dans wordt tot op de dag van vandaag gezien als de basis voor (bijna) alle andere dansvormen. Precisie, coördinatie, kracht, uithouding, lenigheid,... alles komt aan bod in deze lessen. De lessen beginnen aan de barre, daarna komt het midden en op het einde van de les wordt er gesprongen. Ballet is waarschijnlijk een van de moeilijkste dansvormen, maar de kunst is om het er allemaal zo gemakkelijk en elegant te laten uitzien. 

 

- Repertoire

In de les repertoire wordt van de ballettechniek gebruik gemaakt om een choreografie aan te leren. Elk jaar kiezen de docenten een stukje uit het bestaande klassieke repertoire en leren het aan. Hiermee brengen ze de balletles meer in praktijk. Er werden vorige jaren al stukjes aangeleerd uit Giselle, Don Quichotte en het Zwanenmeer. De aangeleerde choreografie zal dan getoond worden op het toonmoment aan het einde van de stage.

 

- Pointes

In deze les, enkel voor meisjes, leren de danseressen op de tippen van hun tenen dansen (op pointes). Hiervoor is het gebruik van een speciale balletschoen nodig (pointes, ook wel spitsen genoemd). Deze techniek is eigen aan de klassieke dans. De danseressen zullen er heel sterke enkels en voeten van krijgen. Wat ervaring op pointes is voor deze lessen wel vereist, en u dient ook uw eigen pointes mee te brengen.

 

- Jongens

Tijdens deze les, enkel voor jongens, worden de technieken aangeleerd die eigen zijn aan de mannelijke balletdanser. Er zal worden gewerkt aan het draaien (pirouettes) en springen. Er is hiervoor een perfecte combinatie aan kracht en precisie nodig. Elk jaar wordt er ook een variatie aangeleerd die getoond zal worden op het toonmoment.

 

- Hedendaags

Deze lossere en modernere stijl van dansen is gebaseerd op het klassiek ballet. Ook al is precisie nog steeds belangrijk, zal er ook worden gewerkt aan het loslaten en het gebruik van het lichaamsgewicht. Dit is een andere benadering van bewegen. U kan improvisatie, grondwerk, verplaatsingen en sprongen verwachten. Er wordt ook een hedendaagse choreografie aangeleerd, meestal gechoreografeerd door de docent, die ook op het toonmoment te zien zal zijn.

 

- Jazz

Deze les, ook gebaseerd op ballet, legt meer nadruk op het showgehalte van de bewegingen. Deze stijl is vaak ritmisch en energiek. Er zal ook worden gewerkt aan een dansje, vaak gebaseerd op een bestaand verhaal of musical, waarin u het showbeest in u helemaal los kan laten.

In samenwerking met

Stedelijke Kunstacademie Geraardsbergen

Bezoek onze Facebook pagina

* Laatste Update *

De stage 2020 is vanaf heden volzet.

Internationaal Balletgala Geraardsbergen op 27 juni 2020 is geannuleerd wegens het Coronavirus. Er is een nieuwe datum op 26 juni 2021. Reservaties blijven geldig voor volgend jaar. De tickets voor 2020 kunnen ook nog terugbetaald worden indien u dat wenst, contacteer ons hiervoor.

Administratie

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account